X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 157
Transnistria stiri: 1458

Securitatea militară, informațională și cea geopolitică a Moldovei, în atenția CSS

21 iun. 2016,, 11:48   Politică
4484 15

Securitatea militară, informațională și cea geopolitică a Moldovei, în atenția CSS
Foto: realitatea.md

Noua Strategie a securității naționale a fost aprobată astăzi, la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), prezidată de președintele Nicolae Timofti, informează NOI.md.


Documentul conține o serie de prevederi ce se referă la asigurarea securității miliare, informaționale, geopolitice și a celei energetice, a anunțat deputatul PL Veaceslav Untilă. Potrivit lui, situația regională incertă și apariția unor probleme cu impact major în plan intern au determinat autoritățile să elaboreze o nouă strategie a securității. Documentul ar urma să fie aprobat în actuala sesiune legislativă și să intre în vigoare la 1 ianuarie 2017.

„Avem o necesitate vitală de a avea o strategie nouă a securității naționale. Ce ține de securitatea energetică, considerăm că trebuie sa avem mai multe surse de energie, este vorba de gazoductul Iași-Ungheni și nu numai. Avem nevoie de securitate informațională, dar o să încercăm să nu închidem televiziuni, dar să facem în așa fel ca propaganda din exterior să nu aibă impact”, a explicat șeful Comisiei parlamentare securitate națională, Veaceslav Untilă.

Alte probleme abordate în proiectul Strategiei se referă la consolidarea statului de drept, combaterea corupției, redresarea sistemului financiar-bancar, buna guvernare, soluționarea diferendului transnistrean, a anunțat secretarul CSS, Alexei Barbăneagră.

„Este unul dintre cele mai importante documente de politici de care se vor ghida ministerele și departamentele. Documentul nu este secret, este unul public. Mai multe țări și-au reactualizat deja strategia de securitate, astfel încît să corespundă realităților de astăzi. La elaborarea documentului au participat toate ministerele, societatea civilă și, în premieră, savanți din Moldova”, a punctat Barbăneagră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав