X 
Cutremure stiri: 503

Șeful SPIA, vorbește despre perchezițiile de la sediul instituției (VIDEO)

18 mai. 2016,, 14:45   Societate
4738 1
Глава СВЗБК рассказал, почему в его учреждении проводились обширные обыски
Foto: realitatea.md

Perchezițiile desfășurate astăzi, la sediul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, fac parte din cadrul unor dosare penale, gestionate de Procuratura Anticorupție.


Noul șef al instituției, Vitalie Moisei, a declarat astăzi că acțiunile sunt necesare în cadrul urmăririi penale, pentru a stabili gradul de vinovăție sau nevinovăție a angajaților SPIA.

Șeful SPIA a menționat că își dorește ca instituția pe care o conduce să fie un serviciu model în care să se regăsească angajați integri, selectați pe bază de integritate.

”Astăzi se petrec niște acțiuni procesuale în cadrul dosarelor penale, care sunt gestionate de Procuratura Anticorupție. Lucruri care sunt necesare în cadrul urmăririi penale, care au ca scop stabilirea adevărului, vinovației sau nevinovăției angajaților. Din postura mea de șef SPIA, am punctat din start că vreau ca acest serviciu să fie un model în care să se regăsească angajați integri, selectați pe bază de integritate. Acțiunile care au avut loc azi, au fost coordonate cu conducerea ministerului. Nu trebuie de privit măsura de astăzi ca ceva ieșit din comun. Îmi doresc ca dosarele penale să fie gestionate în baza probelor”, a declarat Vitalie Moisei.

Amintim că procurorii anticorupție, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, dar și cei din cadrul Centrului Național Anticorupție au descins în această dimineață la sediul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a refuzat să ofere detalii despre aceste percheziţii, însă a menționat că mai multe informații vor fi făcute publice pe parcursul zilei de astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав