X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Tănase: Dubla cetățenie a membrilor CCM nu este o problemă

5 apr. 2016,, 14:45   Politică
5511 12

Тэнасе: Двойное гражданство судей КС - не проблема
Foto: blogspot.com

Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase nu consideră o problemă faptul, că majoritatea membrilor CCM dețin atît cetățenia RM, cît și a României.


Potrivit lui Tănase, deținerea a două cetățenii nu împiedică magistrații CCM să-și exercite atribuțiile de serviciu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”PriLiudno” la postul de televiziune Accent TV.

Tănase a specificat, că Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a dispus, că oricare lege, care interzice cetățenia dublă sau triplă, contravine Convenției Europene pentru Drepturile Omului. Iar din moment ce RM este membru al Consiliului Europei, atunci, potrivit deciziei respective, a fost modificată toată legislația moldovenească, oferind posibilitate cetățenilor țării să dețină cetățenia a cîtorva state.

”Eu consider că fiecare om are dreptul la propriile convingeri, la opinie, inclusiv pe probleme geopolitice. Este important faptul, cum această persoană își exercită obligațiunile. Vreau să vă spun un lucru: toată viața mea a fost dedicată Republicii Moldova. Deaceea, eu nici nu ași dori să discut despre unionism. Dvs. Îmi propuneți să discutăm despre un scenariu ipotetic, care nu există și care în principiu, este eleborat doar de către politicienii noștri”, a subliniat Tănase.

Mai mult, președintele Curții Constituționale se arată convins că discuțiile despre unirea Moldovei cu România sunt doar niște speculații ale unor forțe politice. Potrivit lui Tănase, pînă cînd majoritatea cetățenilor se pronunță pentru statalitatea și independența Republicii Moldova, nu poate fi vorba despre o reunificare cu un stat anume.

”Republica Moldova va exista ca stat independent și nu va fi nicio unire, nici spre Est, nici spre Vest, atît timp cît cetățenii RM vor dori să păstreze acest stat. Și acest lucru se referă la toate țările. Dacă într-un moment, majoritatea absolută va spune, că nu vrem acest stat, atunci acesta va înceta să existe”, a conchis președintele CCM.

De menționat, că cinci din șase membri ai Curții Constituționale, inclusiv președintele instituției, Alexandru Tănase sunt cetățeni ai României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав