X 
Cutremure stiri: 503

Percheziţii la Chișinău și Stăuceni (VIDEO)

10 mar. 2016,, 11:57   Societate
2947 0

Percheziţii la Chișinău și Stăuceni
Foto: mpinteractiv.ro

Şase persoane, cu vârsta cuprinsă între 22 și 45 de ani, domiciliați în comuna Stăuceni și municipiul Chișinău, sunt suspectate că fac parte dintr-o reţea ilegală de fabricare, păstrare, transportare şi comercializare a producţiei alcoolice contrafăcute.

Potrivit oamenilor legii, suspecţii contrafăceau alcool etilic(spirt) în băuturi tari (coniac), îl îmbuteliau în sticle cu volumul de 0,5 litri, cu timbre de acciz și etichete a diferitor mărci comerciale falsificate.

Ulterior, băutura era expusă spre comercializare prin intermediul unui magazin din comuna Stăuceni, ce aparține unei persoane implicate în activitatea infracțională.

Poliţiştii au efectuat percheziţii atât în Chișinău, cât și în Stăuceni. Astfel, la domiciliile și într-un magazin din comuna Stăuceni, a fost depistat și ridicat 126 de litri de alcool etilic, 197 de sticle de votcă și 146 cu coniac cu volumul de 1,5 l.

De asemenea, au fost depistate circa 500 de sticle de coniac (0,5 l)contrafăcut sub diferite mărci, capace de plută, din polietilenă, etichete cu diferite mărci, caiete cu înscrisuri ciornă, în care este reflectată activitatea ilegală de comercializare a băuturilor ridicate. Valoarea alcoolului este de circa 31.000 de lei.
La solicitarea poliției, suspecții nu au putut prezenta niciun act sau certificat ce ar permite desfășurarea activității.

Oamenii legii au intentat o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de "Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător" se pedepseşte cu o amendă de până la 60.00 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав