Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Președintele a semnat un decret a cărui valabilitate nu a durat nici o zi

15 ian. 2016,, 17:15   Politică
1042 8

Президент подписал декрет, не продержавшийся и суток (ДОК)
Foto: mesaj.md

Administrația Președintelui a dat publicității textul documentului prin care Ion Păduraru a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decretul însă a fost în vigoare mai puțin de douăzeci și patru de ore de la semnarea lui de către Nicolae Timofti, notează NOI.md cu referire la realitatea.md.

În documentul semnat de președintele Nicolae Timofti, candidatul desemnat la funcția de premier este autorizat să pregătească programul de activitate a Guvernului, să formeze componența lui și să le prezinte Parlamentului. „Decretul intră în vigoare din ziua semnării lui”, se menționează în document.

Nicolae Timofti nu a primit în termenul stabilit răspuns de la majoritatea parlamentară, căreia i-a solicitat înaintarea noii candidaturi, și din proprie inițiativă l-a propus la 14 ianuarie pe Ion Păduraru.

Păduraru și-a retras personal candidatura azi, 15 ianuarie, calificînd-o pe cea a lui Pavel Filip, propusă la postul de premier de majoritatea parlamentară, drept una de compromis.

Termenul-limită de aprobare a noului guvern expiră la 29 ianuarie. În caz de neaprobare, Parlamentul urmează să fie dizolvat și să se organizeze alegeri parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?