Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Cum s-au încheiat protestele din Armenia

17 iun. 20:45   Externe
2278 0

Comitetul de anchetă armean a pornit dosare penale împotriva a 12 participanți la protestul de mai multe zile din fața sediului parlamentului din Erevan.

Potrivit presei armene, aceștia sînt acuzați că au atacat ofițeri de poliție, asupra cărora protestatarii au aruncat cu pietre și sticle.

Unul dintre figuranți este învinuit în temeiul articolului privind dezordinea în masă, iar ceilalți sînt acuzați de huliganism în grup. Opt învinuiți au fost trimiși în arest, iar doi - în arest la domiciliu. Un inculpat a fost eliberat pe cauțiune, în timp ce un alt inculpat este în continuare căutat pentru a fi reținut.

În plus, două persoane au fost arestate sub suspiciunea că au plătit persoane pentru a participa la acțiunile mișcării "În numele patriei", care a fost organizatorul mitingurilor din fața parlamentului.

La 12 iunie, protestatarii din Erevan au încercat să pătrundă în parlament, iar poliția a folosit grenade acustice și luminoase. Peste 100 de persoane au fost rănite în confruntările dintre cele două părți. Protestatarii, conduși de arhiepiscopul Bagrat Galstanyan, au cerut ca parlamentul să se reunească pentru un vot de neîncredere împotriva guvernului lui Nikol Pashinyan.

5
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?