Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Spectacolul „Mamă” de Luminița Țîcu, jucat în premieră la Teatrul dramatic din Cahul

18 mar. 08:30   Afiș
2214 0

Premieră la Teatrul dramatic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Sîmbătă seara au răsunat aplauze la spectacolul „Mamă”, montat de regizoarea Luminița Țîcu după piesa scriitoarei spaniole Marta Barcelo.

E povestea a doua necunoscute - o fiică în căutarea unei mame și o mamă în căutarea unei fiice, care se întîlnesc în urma unui anunț. Practic, fiica își angajează mama prin contract și devin astfel mamă și fiică pentru o perioadă determinată.

În scenă își trăiesc destinele două femei. Una vrea o mamă, alta își caută o fiică. Aurica Țurcanu este protagonista Esperanzei, care n-a avut fericirea să aibă o fiică, iar acum e singură și tristă.

„Femeia bătrînă este bolnavă, cu pensie mică, dar a scris acest anunț că vrea să aibă o fată, o fată pe contract. De la început nu credea că acest anunț o să aibă sorți de izbîndă, dar uite că s-a găsit cineva și aici vreau să zic că s-au găsit oameni buni pe lume”, a spus Aurica Țurcanu, actriță.

„Este abordată tema abandonului, tema vîrstnicilor care ajung să nu trebuiască nimănui. Este o piesă despre mamă și fiică care va ajunge la inima spectatorului. Este despre iubire acest spectacol, este despre puterea de a vindeca prin iubire”, a declarat Maria Ciobănică, actriță.


Mamă este textul pe care regizoarea Luminița Țîcu demult visa să-l aducă în luminile rampei.

„Aici e casa lui, anume cu aceste actrițe Aurica Țurcanu și Maria Ciobănică, e vorba despre textul Martei Barcelo, unul dintre cele mai puternice texte din dramaturgia contemporană. Abordează teme profunde, complexe așa precum e abandonul, sărăcia, așa cum e nevoia de iubire, iubirea pe care uneori o avem și n-o prețuim”, a menționat Luminița Țîcu, regizoare.

„Un text care te pătrunde pînă în adînc, am fost la toate repetițiile fetelor, am plîns cu ele alături. E vorba despre două femei și iată soarta le oferă acum această șansă de a fi mamă și fiică, de a construi ceva împreună, desigur, prin dragoste, prin iubire”, a subliniat Rodica Zbîrciog, asistentă de regie.

La finalul spectacolului au răsunat aplauze, cuvinte de prețuire și recunoștință.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?