Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ciocan: Deschiderea secţiilor de votare în străinătate nu intră în obligaţiunile CEC-ului

20 noi. 2015,, 08:45   Puterea
2210 4
Foto: noi.md
Socialiştii au depus o plîngere pe Comisia Electorală Centrală pentru faptul că aceasta nu a contribuit la deschiderea secţiilor de votare în străinătate în timpul alegerilor parlamentare din 2014. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a replicat că deschiderea secţiilor de votare în străinătate nu intră în obligaţiunile Comisiei, relatează NOI.md.

În timpul alegerilor parlamentare din noiembrie 2014, pe teritoriul Rusiei au fost deschise cinci secţii de votare, deşi aici muncesc peste 500 de mii de concetăţeni de-ai noştri. Deputatul din partea PSRM Grigore Novac s-a arătat indignat de faptul că CEC nu a deschis un număr mai mare de secţii de votare. „De ce în Rusia au fost deschise doar cinci secţii, pe cînd în Italia numărul lor a atins 25?”, a întrebat deputatul.

Luînd cuvîntul în faţa deputaţilor, preşedintele CEC a declarat că adoptarea deciziei privind deschiderea noilor secţii de votare în străinătate intră în jurisdicţia Guvernului. „Comisia are dreptul doar să conteste la Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie unele hotărîri ale Guvernului ce vizează Codul electoral”, a răspuns Ciocan. În replică, socialistul s-a arătat indignat de faptul că Ciocan face referire la Guvernul care de fapt nu mai există.

Mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care locuiesc şi muncesc în Rusia nu au putut să voteze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În Federația Rusă au fost deschise cinci secţii de votare, pentru fiecare dintre care au fost repartizate cîte trei mii de buletine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?