X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul ucrainean a adoptat cinci măsuri anticorupţie în vederea liberalizării vizelor pentru UE

11 noi. 2015,, 16:50   Criza din Ucraina
2954 2

Foto: stirile.rol.ro

Parlamentul ucrainean a adoptat cinci măsuri anticorupţie solicitate de UE în vederea liberalizării vizelor pentru Ucraina, care trebuie să adopte un pachet de 13 legi până pe 15 decembrie pentru a trece în următoarea etapă, informează Euronews online.

Pachetul de legi adoptate, marţi, de Parlamentul ucrainean (Rada) include un sistem îmbunătăţit privind căutarea, blocarea şi confiscarea averilor, alături de un management corect al acestor averi.

Parlamentul ucrainean a adoptat anterior patru legi, astfel că pentru a se încadra în totalul celor 13 legi solicitate de UE până pe 15 decembrie, trebuie să mai aprobe încă patru legi până la deadline-ul stabilit de UE şi înainte de prezentarea raportului Comisiei Europene care să stabilească dacă Ucraina a îndeplinit cerinţele UE.

Parlamentarul ucrainean Igor Sobolev şi-a exprimat neîncrederea faţă de obţinerea liberei circulări a cetăţenilor ucraineni în UE.

"Nu putem spune că azi am adoptat legi şi mâine nu mai avem nevoie de vize. Este un nonsens. Decizia finală va fi luată de Parlamentul European şi de miniştrii de Interne ai statelor membre", a declarat Sobolev.

El a mai atras atenţia asupra exigenţelor UE şi problemelor Ucrainei, în contextul deadline-ul impus de UE privind adoptarea celor 13 legi.

"Ne vom întreba care este situaţia corupţiei. Sunt cetăţenii voştri suficient de înstăriţi ca să nu devină cerşetorii Uniunii Europene? Aveţi vreo problemă la graniţa cu Rusia?", a mai subliniat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?