Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ghimpu: Liberal-democraţii trebuie să se aşeze cu noi la masă de negocieri

10 noi. 2015,, 08:45   Puterea
1602 2

Foto: noi.md

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, a lansat o invitaţie publică adresată PLDM de a participa la negocierile pentru formarea viitoarei alianţe de guvernare. Apelul a fost făcut luni seara, la finalul negocierilor dintre PDM, PL şi PPEM, transmite IPN.

„Liberal-democraţii trebuie să vină şi să se aşeze cu noi la masă. Le voi telefona şi eu personal şi-i voi chema. Fiecare în parte avem unul altuia cîte ceva de spus, dar ţara are nevoie de un guvern. Au şi ei, cei din PLDM, un proiect, avem şi noi unul, trebuie să ne aşezăm la masă şi să discutăm”, a precizat Ghimpu.

Liderul liberal a spus că pentru formarea majorităţii parlamentare este necesară participarea PLDM în coaliţie. „Dacă nu avem Guvern, se duce pe apa sîmbetei Acordul de asociere cu UE. De aceia avem nevoie de colegii din PLDM. Lipsa Guvernului înseamnă lipsa unui acord cu FMI şi lipsa primei tranşe de 60 de mln de euro din Romînia. Lăsaţi supărările acasă! Am ajuns în criza în care ne aflăm din cauza furtului miliardului. Nu vom avea pensii şi salarii majorate, dacă nu vom combate corupţia şi nu vom implementa reforme. Iar pentru aceasta avem nevoie de Guvern. Republica Moldova nu are nevoie doar de bunăstare, ci şi de pace. Să nu urmăm exemplu Ucrainei. Ucraina este dispusă să ne ajute în soluţionarea diferendului transnistrean, dar, la fel, trebuie să avem Guvern”, a declarat Mihai Ghimpu.

Preşedintele liberal a precizat că nu va participa sub nicio formă într-o coaliţie de guvernare împreună cu PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?