X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tulbure: Pentru unii ideea românismului s-a transformat în profesie

9 noi. 2015,, 12:01   Parerile expertilor
1786 5

Tulbure: Pentru unii ideea românismului s-a transformat în profesie
Foto : vedomosti.md

Ideea promovată de mișcările unioniste privind crearea unui guvern comun al Republicii Moldova și României este ridicolă, susține analistul politic Alexei Tulbure. Într-un interviu acordat publicației NOI.md, fostul reprezentant al Republicii Moldova la ONU şi Consiliul Europei a menționat că acest subiect nu ține de problemele reale ale țării.

„Nu e pentru prima dată cînd se cere un guvern comun sau instituții comune. Pe 7 aprilie 2009 se striga în piață că nu avem nevoie de parlament aici, pentru că avem unul la București. Nu cred în sinceritatea celor care vin cu astfel de cerințe. O parte dintre cei care organizează astfel de manifestări sînt așa-numiți români-profesioniști, care au transformat ideea românismului în profesie și ocupație principală”, a explicat Tulbure.

Analistul este de părere că autoritățile trebuie să reacționeze acum la revendicările sociale, economice și politice ale protestatarilor din piață.

„Cei care cer unirea astăzi ca și cînd luptă pentru trimiterea primului moldovean pe lună, de exemplu. Acum s-ar părea că susținătorii acestei idei a unirii au mai multe argumente, pentru că situația în țară e proastă. Și se creează impresia că o eventuală unire ar pune capăt acestei stări de degradare, deznădejde și fărădelege, care persistă, dar este o iluzie, pentru că problemele nu vor dispărea, ci din contra, vor apărea altele mult mai serioase. Unirea astăzi pentru Moldova este o temă care nu ține de problemele reale ale țării”, a punctat Alexei Tulbure.

Precizăm că, ieri, la Chișinău a avut loc un nou marş unionist sub genericul „Resetăm cele două state româneşti”. Activiștii au manifestat la sediile Ambasadei SUA, a Germaniei şi a României, cerînd crearea unui guvern comun al Republicii Moldova și României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?