Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comuniştii nu sunt împotriva Europei şi vor să-şi asume responsabilitatea pentru un nou guvern

8 noi. 2015,, 10:00   Puterea
7340 17

В ПКРМ считают, что нужно проголосовать за проевропейское правительство
Foto: noi.md

Unii membri ai Partidului Comuniştilor susţin că deputații PCRM ar trebui să voteze un guvern proeuropean. Potrivit lor, acest lucru este necesar pentru stabilitatea politică în ţară.

În același timp, președintele partidului, Vladimir Voronin, spune că o decizie finală în acest sens urmează să fie luată la şedinţa plenară a Comitetului Central al formaţiunii.

Unii membri ai PCRM consideră că un guvern proeuropean trebuie să unească societatea:

"Noi suntem gată să votăm pentru ca să evităm criza politică. Comuniştii sunt un partid nou proeuropean şi nu trebuie să ne încurcaţi cu acei comunişti care au fost în 1917."

"- Admiteţi posibilitatea unui guvern proeuropean cu voturile comuniştilor?

- Desigur. Eu nu sunt împotrivă Europei, doar în condiţiile în care acolo se vor respecta valorile culturale."

Alţi sunt de părere că deputații PCRM ar putea vota pentru un executiv proeuropean doar cu anumite condiții: "Doar dacă din componenţa acestui guvern vor face parte oameni adecvaţi. Nu cred că trebuie să fie o alianţă. Ceea se întâmplă până acum nu este normal."

Și liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că susţine modernizarea ţării după modelul european. Potrivit lui, pentru a asigura stabilitatea politică este necesar, însă, ca parlamentarii să voteze unanim pentru un nou cabinet de miniștri.

"Eu am propus ca noi toţi, Parlamentul, 101 de deputaţi să votăm un guvern, să-l formăm, responsabilitatea nostră faţă de oameni, de cetăţenii care ne-au votat, de ţara este enorm de mare. Conştientezând aceasta responsabiltate, toţi împreună votăm acest guvern, vor merge pe aşa calea - votăm, nu ...", a menţionat liderul PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?