X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ciobanu: Leancă premier este ca o fațadă democratică a coaliției

4 noi. 2015,, 15:30   Parerile expertilor
18439 5
Чобану: Лянкэ в премьерах – как демократический фасад коалиции
Foto: tribuna.md
„Leancă este preferat pentru democrați în calitate de prim-ministru pentru că el creează o fațadă democratică a acestei coaliții”, a declarat pentru NOI.md analistul Victor Ciobanu.

În opinia interlocutorului, și Candu are șanse să devină premier și șanse foarte mari. „Însă situația nu este tocmai favorabilă pentru a jertfi o figură cu perspective și a o arunca imediat pe ambrazură, de aceea este absolut clar că Guvernul, chiar și cu o susținere de 60 de voturi, va trebui să răscolească tot noianul de probleme create pe parcursul acestui an și anilor precedenți. Practic, aceștia sînt ani economici pierduți și va fi o muncă neremunerată, de aceea, în asemenea situație este mai bine să fie jertfit cineva. Cred că democraților nu le va fi milă de Leancă”, consideră Ciobanu.

Întrebat dacă comuniștii ar putea propune o candidatură la funcția de premier, expertul a răspuns: „De propus ei pot propune, dar la ce bun, avînd în vedere că trebuie păstrată fațada democratică? Acest lucru este necesar și pentru reluarea relațiilor cu FMI și alți donatori, iar cu un premier comunist finanțare nu va fi sau va fi puțină, doar pentru anumite proiecte. Din aceste considerente, Leancă este o figură ideală. Candu este o variantă de premier tehnocrat, iar liberalii, sincer vorbind, nu au o figură pentru această funcție”, a menționat Victor Ciobanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?