X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: ANRE încearcă să rezolve problema noilor tarife prin audit extern

4 noi. 2015,, 13:30   Parerile expertilor
2854 0
НАРЭ пытается решить проблему новых тарифов при помощи внешнего аудита
Foto: newsmaker.md
Expertul Institutului de Politici Europene şi Reforme Sergiu Tofilat consideră că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) încearcă prin audit extern să rezolve problema majorării tarifelor la energia electrică şi gazele naturale. El și-a exprimat această opinie în emisiunea Politica, de la postul TV7.

"Corectarea preţurilor la resursele energetice nu se va baza pe rezultatele auditului extern. Acest audit pentru ANRE este o încercare de a corecta imaginea regulatorului pieţei. Deoarece îndeplinirea rezultatelor auditului extern nu este o condiţie obligatorie", a menţionat Tofilat.

În cadrul discuţiilor privind noile tarife la gazele naturale şi energia electrică, fostul director al ANRE Victor Parlicov a spus că "regulatorul este obligat să prezinte populaţiei argumente pentru majorarea tarifelor".

"Amînarea majorării tarifelor a condus la pierderea încrederii faţă de metodologiile de calcul. Nu putem fi siguri că tarifele anunţate în iulie 2015 au fost calculate corect", a spus Parlicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?