Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Un nou scandal în care e vizat Vlad Filat

22 oct. 2015,, 08:35   Politică
15900 4

Foto: publika.md

Judecătorul de la Curtea de Apel Iași a fost reţinut.

Un judecător de la Curtea de Apel Iași este suspectat de trafic de influență, după ce le-a promis unor oameni de afaceri italieni că va interveni pe lîngă (pe atunci) premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, astfel încît aceștia să obțină autorizațiile necesare deschiderii unei bănci la Chișinău, scrieprofit.ro. Judecătorul este audiat de procurorii DNA.

Surse judiciare precizează că, în schimb, concubina judecătorului ar fi urmat să fie numită director al băncii respective, iar magistratul să primească o sumă consistentă de bani, care nu a fost, însă, precizată.

De asemenea, surse judiciare precizează că același judecător este suspectat și de faptul că ar fi primit bani de la un traficant de țigări, căruia i-a promis că va interveni pe lîngă alți judecători, care să îl achite într-un dosar penal. Relația a fost intermediată de un fost senator, Teodor Haucă.

Magistratul mai este suspectat și de faptul că a introdus o cameră de luat vederi în locuința fostului soț al concubinei sale, pentru a-l spiona pe acesta, dar și că a determinat un polițist de frontieră să îi permită femeii să treacă, cu tot cu copii, în Republica Moldova, fără consimțămîntul tatălui acestora.

Fostul premier Vlad Filat este cercetat penal pentru corupție şi pentru fraudele din sistemul bancar.

Filat a fost reţinut săptămîna trecută de ofiţerii CNA pentru 72 de ore, după ce 79 de parlamentari au votat, la solicitarea procurorului general, Corneliu Gurin, lipsirea acestuia de imunitatea de deputat. Ulterior, Vlad Filat a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?