X 
Cutremure stiri: 502

Balițchi și Leancă au fost audiați la CNA în „cazul BEM”

19 oct. 2015,, 14:30   Politică
5682 0
Балицкий и Лянкэ заслушаны по «делу ВЕМ» в НАЦ
Foto: adevarul.ro
Centrul Național Anticorupție (CNA) îl audiază pe directorul Serviciului Vamal, Tudor Balițchi. Anterior a fost audiat de către anchetatorii CNA ex-premierul Iurie Leancă, președinte al Partidului Popular European, a comunicat în cadrul unei conferințe de presă procurorul Adriana Bețișor, informează NOI.md.

Potrivit spuselor procurorului, ancheta este sigură că Balițchi cunoaște unele circumstanțe ale cazului Băncii de Economii. La momentul actual el este martor în acest dosar. Adriana Bețișor a subliniat că nu trebuie de confundat dosarul în care Șor apare în calitate de martor cu dosarele în care acesta figurează ca acuzat. „Aceste dosare sînt examinate separat”, a spus procurorul.

Astăzi, mai devreme, a fost audiat de procurorii CNA primarul de Orhei, Ilan Șor. După cum a comunicat Adriana Bețișor, lui Șor i s-a aplicat măsura de restricție în formă de declarație de nepărăsire a localității. „Pe perioada anchetei Ilan Șor nu poate ieși de pe teritoriul Moldovei. Totodată, cooperarea lui cu autoritățile îl scutește de răspundere penală”, a declarat Bețișor.

Procurorul a comunicat, de asemenea, că martor în acest dosar este Iurie Leancă, dar nu a precizat ce detalii ale cazului cunoaște fostul prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав