X 
Cutremure stiri: 502

Merkel: Germania, dispusa sa grabeasca aderarea Turciei la UE

19 oct. 2015,, 01:00   Externe
3153 5

Foto: eer.ru

Germania este pregătită să ajute la dinamizarea procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, a declarat cancelarul german Angela Merkel, duminică, la Istanbul, într-o conferinţă de presă comună cu premierul turc Ahmet Davutoglu.Întrebând 'cum putem organiza mai dinamic procesul de aderare?', şefa guvernului de la Berlin a răspuns: 'Germania este pregătită în acest an pentru deschiderea capitolului 17 şi să facă pregătiri pentru (capitolele) 23 şi 24. Putem vorbi despre detalii'.

Cancelarul german Angela Merkel se află duminică în Turcia, pentru discuţii cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi cu premierul Ahmet Davutoglu, privind gestionarea crizei refugiaţilor în Europa.

Principala temă urma să fie 'planul de acţiune' anunţat joi de Uniunea Europeană pentru a determina Turcia să acţioneze pentru a stopa afluxul de imigranţi, oprindu-i pe teritoriul său, scrie agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав