X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Comratul nu mai mizează pe Fondul ecologic al Moldovei

13 oct. 2015,, 11:45   Societate
2790 0
В Комрате уже не надеются на Экологический фонд Молдовы
Foto: atv.md
Fondul ecologic al Moldovei are o datorie de peste 22 de milioane de lei faţă de autorităţile oraşului Comrat pentru reconstrucţia staţiei de epurare din oraş. Acest fapt l-a relatat primarul centrului administrativ găgăuz Serghei Anastasov, relatează NOI.md cu referire la „Gagauzinfo.md”.

În anul 2011 a fost aprobat un proiect potrivit căruia la Comrat urma să se reconstruiască staţia se epurare, din sursele Fondului ecologic. Valoarea proiectului s-a estimat la 24 de milioane de lei. Totodată, timp de patru ani, în bugetul centrului administrativ al Găgăuziei au fost încasați doar 1,5 milioane de lei. Potrivit lui Anastasov, „finanţarea proiectului de reconstrucţie a staţiei de epurare a fost suspendată din motive necunoscute”.

Autorităţile Comratului sînt nevoite să atragă de sine stătător investiţii din alte surse: „Avem nevoie de mijloace pentru a preveni catastrofa ecologică care survine din cauza stării proaste a staţiei de epurare a oraşului Comrat”. „Recent am susţinut negocieri cu specialiştii producători de staţii de epurare din Lituania şi Slovenia, care ne oferă condiţii avantajoase”, a adăugat edilul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?