X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Şedinţa CMC, încheiată înainte de a începe

2 oct. 2015,, 15:20   Capitala
3244 1
Заседание МСК не состоялось из-за отсутствия кворума
Foto: publika.md
Şedinţa de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău s-a sfârşit înainte de a începe. La întrunirea convocată la solicitarea consilierilor socialişti au venit doar ei şi aleşii din partea formaţiunii Partidul Nostru. Majoritatea democrată a refuzat să participe la şedinţă, iar în lipsa ei, opoziţia de stânga a părăsit sala în aproape o oră şi jumătate.

Pentru că nu au avut cu cine se certa, socialiştii s-au limitat doar la acuzaţii. Ei au ieşit pe rând la microfon şi şi-au spus păsul. Iar pentru a convinge că interesele cetăţenilor sunt mai presus de toate, socialiștii au anunţat că refuză indemnizațiile de consilieri, în valoare de 2.000 de lei fiecare.

"Dacă acești bani vor fi acumulați cum au fost acumulați anterior, vor fi donați conform destinațiilor necesităților municipiului Chișinău: case de copii, grădinițe, etc", a spus socialistul Ion Ceban.

La ședință au venit și aleşii formațiunii "Partidul Nostru".

"Noi nu venim aici să creăm baricade, să facem jocuri politice. Este regretabil că, câteva formațiuni din coaliția majoritară nu s-au prezentat", a spus consilierul formațiunii "Partidul Nostru", Ilian Caşu.

Totuşi, prezenţa lor n-a fost de mare folos. Şedinţa nu a avut cvorum, deoarece în sală au fost prezenți doar 21 de consilieri.

La rândul său, primarul Dorin Chirtoacă a declarat că întrunirea socialiștilor este un show de prost gust.

"Astăzi nu a fost nici un fel de ședință. Este vorba despre un show al socialiștilor, la care noi nu participăm și atât. Ședința a fost convocată pentru săptămâna trecută, ei au plecat demonstrativ și acum vin cu circul pe care îl fac pentru a apărea în presă", a spus edilul Capitalei.

La întrunire de azi, consilierii socialişti au inclus pe ordinea de zi subiecte ce ţin de retragerea împuternicirilor viceprimarilor Capitalei și demiterea unor şefi de direcţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?