X 
Cutremure stiri: 505

Companiile ungare sînt dispuse să investească în Moldova

30 sep. 2015,, 15:45   Economie
2606 2

Венгерские компании готовы инвестировать в Молдову
Foto: trm.md

Companiile ungare sînt interesate să investească în domeniul energeticii, transporturilor, sănătății, zootehniei și alte sfere din Moldova. Acest fapt l-a declarat Ambasadorul Ungariei în Moldova, Mátyás Szilágyi, în timpul unei întrevederi cu viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul căreia părțile au discutat chestiunile privind cooperarea economică între ambele țări, dezvoltarea comerțului, precum și promovarea exportului și investițiilor, relatează NOI.md. Diplomatul a mai menționat disponibilitatea Ungariei de a acorda Moldovei asistență în domeniul dezvoltării infrastructurii calității, siguranței produselor și protecției drepturilor consumatorilor.

În cadrul întrevederii părțile au discutat mersul realizării prevederilor protocolului Ședinței a II-a a comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru cooperare economică, precum și organizarea celei de a III-a Ședințe a acestei comisii interguvernamentale și a unui șir de întrevederi bilaterale, care vor avea loc la Budapesta în noiembrie curent.

Viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, a specificat importanța cooperării între Moldova și Ungaria, dezvoltarea cooperării în diverse domenii, menționînd, totodată, bunele relații dintre cele două state.

În anul 2014 volumul comerțului exterior al Moldovei (fără a ținecont de întreprinderile din Regiunea Transnistreană) a constituit 91,1 milioane de dolari. După volumul schimbului comercial Ungaria se situează pe locul 17 între partenerii comerciali ai Moldovei. Relațiile bilaterale între cele două țări sînt reglementate de 59 de acorduri în diverse domenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав