X 
Cutremure stiri: 502

Parlamentul și Guvernul cer o misiune a UE pentru a evalua procesul de reformare a justiției

18 sep. 2015,, 13:45   Politică
3891 7

Европейских экспертов пригласили оценить судебную реформу Молдовы
Foto: eastcoastdaily.com

Parlamentul și Guvernul solicită o misiune a Uniunii Europene, care să evalueze procesul de reformare a justiției. Un demers în acest sens a fost transmis Delegației UE în Moldova de către şeful Legislativului, Andrian Candu și premierul Valeriu Streleț.

Demnitarii îşi argumentează solicitarea prin faptul că experţii europeni ar ajuta la identificarea deficiențelor în procesul de reformare a sistemului.

"Ținând cont de faptul că am parcurs mai mult de jumătate de cale, iar Uniunea Europeană a susținut plenar reforma justiției în Republica Moldova, solicităm sprijinul UE pentru evaluarea procesului de implementare a Strategiei de reformă a sectorului justiției, precum și a Programului de suport a reformei justiției. Există consens și voință politică pentru a duce la bun sfârșit reforma justiției", se arată în demersul șefilor Legislativului și Executivului.

Reforma sectorului justiției este o prioritate pentru Republica Moldova, în acest sens fiind demarată, în 2011, implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiției pentru anii 2011-2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав