X 
Cutremure stiri: 502

Investitorii germani vor construi în Moldova încă două uzine pentru producerea pieselor auto

9 sep. 2015,, 10:15   Economie
2985 0
Немецкие инвесторы построят в Молдове еще два завода по производству автозапчастей
Foto: inpress.ua
Investitori germani solizi preconizează să inițieze în viitorul apropiat construcția în Moldova a două uzine pentru producerea pieselor auto. Acest fapt l-a comunicat pentru corespondentul Infotag Marin Ciobani, administrator principal al Zonei Economice Libere, președinte al Asociației patronale din industria prelucrătoare.

El a spus că se prevede de a construi uzinele la Cahul (30 mii m.p.) și Strășeni (20 mii m.p.), creînd în acest mod peste 7 mii locuri de muncă.

„Suma totală a proiectului este de aproximativ 65 milioane de euro și include achiziționarea și montarea echipamentului necesar”, - a explicat Ciobanu.

Șeful asociației a refuzat să nominalizeze investitorii, referindu-se la doleanța lor.

„Noi cîte odată nominalizăm potențialii investitori, din care motiv se întîmplă neplăceri. Ei roagă să nu le anunțăm numele pînă nu va lansat proiectul”, - a spus Ciobanu.

Anterior reprezentanții Asociației patronale din industria prelucrătoare au avut o întrevedere cu primul ministru Valeriu Streleț, relatăndu-i acestuia despre viitoarele investiții. Streleț a exprimt disponibilitatea guvernului de a contribui la realizarea proiectelor propuse prin acordarea de facilități administrative și fiscale.

Notă informativă: ZEL Bălți a fost creată în martie 2010 pentru 25 de ani și este una dintre cele mai mari din Moldova. Unul dintre inițiatorii organizării ei și principalul rezident este concernul german Draexlmaier, specializat în producerea cablurilor pentru autoturisme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав