X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Lazurca: Voi admite că moldovenii și-au pierdut încrederea în UE când vor merge în concediu la lacul Baikal

8 sep. 2015,, 08:50   Politică
2713 3

Lazurca: Voi admite că moldovenii și-au pierdut încrederea în UE când vor merge în concediu la lacul Baikal
Foto: abcnews.md

Omniprezenţa mediilor de informare ruseşti în Republica Moldova reprezintă factorul principal care duce la scăderea popularităţii Uniunii Europene în rândul cetăţenilor Republicii Moldova.

Declarația aparține ambasadorului României la Chișinău, Marius Lazurca, și a fost făcută pentru hotnews.ro.

Totuși, oficialul român se arată sceptic că cetățenii Republicii Moldova și-ar fi pierdut întrederea în UE, așa cum arată unele sondaje sociologice, realizate la comanda unor forțe politice.

„Voi admite că cetăţenii Republicii Moldova, în majoritatea lor, şi-au pierdut încrederea în Uniunea Europeană când se vor duce în concediu pe malul lacului Baikal şi când îşi vor trimite, în mod majoritar, copiii la studii la Universitatea Lomonosov. Până atunci, rămân încredinţat că e vorba de o situaţie conjuncturală, care se explică conjunctural şi care trece, atunci când conjunctura nu mai este validă”, a adeclarat Marius Lazurca.

Totodată, Lazurca spune că scăderea popularităţii Uniunii Europene în rândul cetăţenilor Republicii Moldova este influențată direct de situația din stânga Nistrului, agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului.

„Datorită omniprezenţei, aproape, a mediilor de informare ruseşti în Republica Moldova, versiunea Moscovei cu privire la evenimente este foarte răspândită şi există, e un fapt, realitatea, ca Federaţia Rusă să fie percepută drept factorul puternic în conjunctura actuală şi UE să fie percepută drept partenerul mai slab. Or, lumea, în mod natural, se poziţionează de partea celui peceput mai puternic, nu de partea celui perceput mai slab”, a adăugat Lazurca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?