X 
Cutremure stiri: 502

Președintele turc acuză țările europene că au transformat Mediterana într-un "cimitir al imigranților"

3 sep. 2015,, 21:00   Externe
3620 1

Foto: podrobnosti.ua

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat joi țările europene că au transformat Marea Mediterană "într-un cimitir al imigranților", afirmația șefului statului turc fiind o reacție la fotografiile cu băiețelul sirian refugiat care a fost găsit înecat pe o plajă din Turcia, relatează AFP. 'Țările europene care au transformat Mediterana într-un cimitir al imigranților împart responsabilitatea pentru fiecare refugiat mort', a declarat Erdogan la Ankara.

'Nu doar imigranții se îneacă în Mediterana, ci și umanitatea noastră'', a subliniat șeful statului turc, care a denunțat constant refuzul unor țări europene de a primi mai mulți refugiați.

Recep Tayyip Erdogan a amintit că Turcia adăpostește în prezent aproape două milioane de refugiați sirieni care au fugit de războiul civil ce le afectează țara de patru ani.

'Nu am abandonat oamenii care au fugit din calea bombelor deoarece suntem umani', a afirmat Erdogan, în ajunul unei reuniuni a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din țările membre ale G-20, în capitala turcă. Fotografia băiețelului sirian de numai trei ani înecat în urma naufragiului unei ambarcațiuni cu imigranți — care încerca să ajungă în Grecia — a provocat emoție în mai multe capitale europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав