X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Protest în Paris: Fermierii vor să blocheze oraşul cu peste 1.000 de tractoare

3 sep. 2015,, 13:10   Externe
3065 0
Более тысячи фермерских тракторов направляются в Париж на забастовку
Foto: sputnik.md
Fermierii francezi au promis să organizeze, joi, o demonstrație de forță, intenționând să blocheze Parisul cu peste 1.000 de tractoare, pentru a protesta față de scăderea prețurilor la lapte și carne.

Protestul, organizat la cererea puternicului sindicat agricol FNSEA, reflectă problemele provocate crescătorilor francezi de vite și porcine de scăderea prețurilor pentru producțiile lor, fenomen care amenință supraviețuirea exploatațiilor agricole, potrivit Agerpres.

"Suntem disperați. Dacă demonstrăm că putem bloca Parisul asta poate va determina Guvernul să ia măsuri. Ne pare rău pentru parizieni dar vin țăranii", a avertizat Sébastien Louzaouen, președintele sindicatului fermierilor din departamentul Finistčre (vestul Franței).

În ultimele zile tractoare din toate regiunile Franței au început să se îndrepte spre Paris cu o viteză medie de 35 km/h. Începând cu ora locală 6,00 (4,00 GMT), diferitele coloane de manifestanți se vor îndrepta spre estul Parisului, unde circulația va fi grav perturbată. Apelul pentru organizarea unor manifestații de protest cu tractoarele în centrul Parisului vine după alte 500 de acțiuni organizate pe întreg teritoriul Franței, susțin organizațiile sindicale.

Poliția capitalei franceze i-a invitat pe automobiliști să își amâne deplasările în capitală și să utilizeze de preferință transportul în comun, în condițiile în are circulația pe autostrăzi va fi încetinită în cursul dimineții și prânzului la periferia Parisului.

Guvernul francez a anunțat la data de 22 iulie un plan de urgență pentru crescătorii de animale în valoare de 600 milioane de euro. Însă sectorul agricol cere ca, pe lungă măsurile pe termen scurt, să fie luată o "pauză" în procesul de reglementare care îi afectează pe producătorii francezi în beneficiul concurenților lor europeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?