X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

În Transnistria a intrat în vigoare decretul anti-off-shore

26 aug. 2015,, 10:30   Economie
6233 1
В Приднестровье вступил в силу антиоффшорный указ
Foto: publika.md
Pentru realizarea tranzacţiilor de economie externă cu companiile înregistrate în zone off-shore, acum agenţii economici din Transnistria au nevoie de documente noi. Aceasta prevede decretul liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, intrat în vigoare marţi şi orientat la lupta cu transferarea banilor în off-shore şi evaziunea fiscală.

Documentul, citat de agenţia "Infotag", obligă agenţii economici ce desfăşoară activitate de economie externă la înregistrarea contractelor, unde una din părţi este înregistrată în stat sau pe teritoriul ce acordă regim preferenţial de impozitare şi/sau nu prevede divulgarea informaţiei la efectuarea operaţiunilor financiare, să prezinte împreună cu acordul copiile documentelor de înregistrare ale nerezidenţilor cu traducere în limba rusă. Totodată, ei trebuie să fie autentificate notarial şi legalizate la Ministerul Afacerilor Externe.

Şevciuk deja de ceva timp încearcă să lupte cu tranzacţiile prin off-shore, considerând că "exodul de capital cu folosirea companiilor off-shore constituie sute de milioane de dolari".

"Unii agenţi economii folosesc statutul de autoproclamare a RMN ca element pentru a nu prezenta informaţie veridică despre tranzacţiile financiare", a spu el recent, la şedinţa Guvernului, ordonând Executivului în comun cu organele de drept "să elaboreze un complex de măsuri pentru a obţine informaţie veridică despre cine este are avantaj de pe urma acestei situaţii, de ce până în prezent se folosesc un numărul destul de mare de operaţiuni şi tranzacţii off-shore".

"Este bine înţeles că tranzacţiile cu agenţii zonelor off-shore au loc din motiv că sunt avantajoase: impozite mai mici, iar uneori chiar lipseşte complet. Trebuie să ne ocupăm serios de această problemă, deoarece rezolvarea acesteia poate crea premise şi condiţii pentru obţinerea unor venituri considerabile în economie, micşorarea cotei businessului din umbră şi factorilor de corupţie politică şi organele puterii de stat. Ministerul Finanţelor în comun cu KGB şi MAI urmează să se adreseze organizaţiilor internaţionale, partenerilor noştri cu rugămintea de a prezenta detaliile tranzacţiilor pe operaţiuni serioase cu companiile off-shore. Noi trebuie să ştim cine câştigă din aceasta şi cum se aplică pe teritoriul Transnistriei", a subliniat preşedintele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?