X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

UNHCR critică răspunsul Europei la criza imigranților

24 aug. 2015,, 16:45   Externe
2724 0

Foto: agerpres.ro

Agenția ONU pentru Refugiați a făcut apel la Europa să fie unită în abordarea crizei imigranților aflată în plină desfășurare, în urma unor scene de haos petrecute în weekend în Grecia, Macedonia și Serbia, transmite DPA.

Este nevoie de mai multe instrumente pentru a asigura securitatea imigranților în drumul lor spre alte părți ale Europei, se arată într-o declarație transmisă duminică noapte de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Aproximativ 7.000 de imigranți au ajuns în Serbia în noaptea de sîmbătă spre duminică după ce țara vecină Macedonia a cedat presiunii și și-a deschis frontierele în urma unor confruntări, vineri, ale refugiaților cu poliția.

UNHCR intenționează să construiască mai multe centre de primire pentru refugiați în regiunea de frontieră, se menționează în comunicat. Organizația a criticat de asemenea Grecia pentru că nu i-a înregistrat pe imigranți înainte de a intra în Macedonia.

Alte state membre ale Uniunii Europene trebuie să intervină și să ajute, potrivit directorului Biroului pentru Europa al UNHCR, Vincent Cochetel, care a spus că problema "nu va dispărea curînd și afectează întreaga Europă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?