Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cheianu, despre Fusu: Reacţionară înrăită, hotărâtă să distrugă la Ministerul Educaţiei tot ce a construit Maia Sandu

20 aug. 2015,, 14:14   Politică
8404 10
Кеяну о Фусу: Закаленный реакционер, намеренный уничтожить в министерстве просвещения все то, что создала Майя Санду
Foto: jurnal.md
Actualul ministru al Educaţiei, Corina Fusu, cândva revoluţionară înflăcărată, astăzi devine o reacţionară înrăită, hotărâtă să distrugă la Ministerul Educaţiei tot ce a construit Maia Sandu. Criticile dure vin din partea jurnalistului Constantin Cheianu, care afirmă că „altă cale decât aceea de a protesta în cort împotriva ei nu mai există”.

„CUM UN OM POATE DEVENI NEOM. Cândva am fost la nunta Corinei Fusu. Am apreciat-o mereu ca femeie, ca mamă, ca om de televiziune. Am admirat-o pe timpul guvernării comuniste când făcea parte din comitetul de grevă al televiziunii şi petrecea nopţile în corturile din faţa Casei Radio. Am salutat când a decis să se implice în politică, deşi îmi amintesc cât de greu se hotăra pentru asta şi ce lucruri urâte spunea despre politică şi despre politicieni. De vreo cinci ani nu o mai recunosc. În această perioadă am văzut cum politicianul Corina Fusu a început să facă lucruri pe care omul Corina Fusu nu le-ar fi făcut niciodată. Şi am mai văzut cum un om care parcă avea verticalitate şi demnitate se lasă înjosită şi scuipată în public de un lider de partid cretin şi corupt”, afirmă jurnalistul.

„În final văd cum revoluţionara înflăcărată de cândva devine astăzi o reacţionară înrăită, hotărâtă să distrugă la Ministerul Educaţiei tot ce a construit Maia Sandu. I-aş cere să se oprească, dar nu mai este omul care m-ar auzi. Mă tem că altă cale decât aceea de a protesta în cort împotriva ei nu mai există”, spune Constantin Cheianu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Amintim că printre primele iniţiative cu care a venit Corina Fusu, odată ajunsă ministru al Educaţiei, a fost schimbarea Regulamentului privind ocuparea funcţiei de director, aprobat anterior de către Maia Sandu. Schimbările propuse de Fusu ar oferi persoanelor nu tocmai calificate posibilitatea să devină directori de instituţii de învăţământ. Mai exact, dacă modificările vor fi aprobate, candidaţii aspiranţi la funcţiile de directori nu vor mai trebui să prezinte la concurs un certificat care le atestă standardul minim de competenţe profesionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?