X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ministerul agriculturii a evaluat daunele provocate de secetă

19 aug. 2015,, 10:30   Societate
2512 0

Foto: tvlitoral.ro

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează în comun cu administraţiile locale să evalueze daunele provocate de seceta din august curent.

Viceministrul Agriculturii, Vlad Loghin, a spus corespondentului "Infotag" că ministerul va pregăti un raport şi îl va remite Guvernului pentru luarea unor măsuri.

"Noi nu putem întreprinde nimic pînă nu va fi desfăşurată expertiza. De asemenea, am expediat o scrisoare la Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a ONU (FAO) cu rugămintea de a trimite în Moldova un grup de specialişti pentru a efectua o expertiză în paralel conform propriei metodologii", a spus el.

Potrivit viceministrului, cel mai mult a suferit recolta de soia, porumb, floarea soarelui şi sfeclă de zahăr - în mediu cu 20-30%.

Din cauza temperaturilor ridicate în august agricultorii au tras alarma, cerînd să fie introdus regim de situaţie excepţională. Din cauza lipsei de umiditate fermierii nu pot purcede la semănarea culturilor de iarnă, iar Ministerul Mediului a introdus restricţie la folosirea apei din rîuri şi lacuri pentru irigarea terenurilor agricole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?