X 
Cutremure stiri: 506

Iran: Acordul în domeniul nuclear nu va lăsa cale liberă influenței SUA, afirmă ayatollahul Khamenei

17 aug. 2015,, 20:00   Externe
3139 0

Foto: agerpres.ro

Acordul în domeniul nuclear încheiat de Iran cu marile puteri nu va deschide Republica Islamică influenței politice sau economice din partea Statelor Unite ale Americii și poate fi încă blocat de oricare din cele două țări, a afirmat luni ayatollahul Ali Khamenei, potrivit agenției Reuters, care citează declarația postată pe site-ul liderului suprem iranian.'Ei au crezut că acest acord — și nu este clar dacă el va fi validat în Iran sau în America — va deschide Iranul influenței lor', a declarat ayatollahul, într-o reuniune cu membri ai Uniunii islamice de radio și televiziune, a cărei Adunare generală are loc la Teheran.

'Noi am blocat această cale și cu siguranță o vom bloca în viitor. Nu vom permite o influență americană politică, economică sau culturală în Iran', a subliniat Ali Khamenei.

Marile puteri din Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) și Iran au semnat la 14 iulie, la Viena, un acord ce vizează limitarea programului nuclear iranian la componenta sa civilă, în schimbul ridicării treptate și reversibile a sancțiunilor internaționale impuse din 2006 Teheranului.

Congresul american, majoritar republican, are termen până la 17 septembrie pentru a se pronunța asupra acordului, susținut de președintele Barack Obama drept cea mai bună opțiune pentru obținerea stabilității în Orientul Mijlociu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав