X 
Cutremure stiri: 502

Un oficial militar din Iran s-a întâlnit cu Vladimir Putin în Rusia, în pofida interdicţiilor. Kremlinul neagă informaţia

8 aug. 2015,, 21:00   Externe
6375 4

Foto: ruvr.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu s-a întâlnit cu generalul Qassem Soleimani, un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran, susţine Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Programul preşedintelui Putin nu a inclus nicio întrevedere de acest fel", a spus Petkov, potrivit site-ului agenţiei Tass.

"De fapt, nu am nicio informaţie potrivit căreia acest general ar fi vizitat sau nu Moscova", a adăugat Petkov.

Qassem Soleimani, comandantul unor unităţi speciale ale Gardienilor Revoluţiei din Iran, a efectuat o vizită în Rusia, unde s-a întâlnit inclusiv cu preşedintele Vladimir Putin, în pofida interdicţiilor de călătorie impuse de Naţiunile Unite, anunţă surse iraniene citate de postul Fox News.

Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds, o unitate specială a Gardienilor Revoluţiei, este vizat de interdicţii de călătorie în străinătate din anul 2007, în baza unei decizii a Consiliului de Securitate ONU.

Însă, potrivit unui oficial iranian care a preferat să rămână anonim, Qassem Soleimani s-a deplasat în a doua jumătate a lunii iulie în Rusia, pentru a discuta despre un contract privind vânzarea de armament Iranului, inclusiv a unor sisteme de rachete S-300.

Soleimani s-ar fi aflat la Moscova pe 24 iulie, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin şi cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав