X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Sute de șoferi privați de dreptul de a conduce dețin în continuare permise

4 aug. 2015,, 10:28   Societate
3435 0

Sute de șoferi privați de dreptul de a conduce dețin în continuare permise
Foto: obzormd.com

Procuratura Generală a constatat sute de cazuri în care persoane condamnate pentru comiterea accidentelor rutiere şi private de dreptul de a conduce mijloace de transport, în realitate, continuă să fie participanţi activi la traficul rutier. Investigația PG arată că vinovat de situația creată se face Inspectoratul Național de Patrulare, care nu a ridicat permisele de conducere ale șoferilor condamnați, așa cum prevede legea, informează NOI.md.

Potrivit Procuraturii, dosarele personale ale condamnaţilor nu conţin date care ar confirma faptul ridicării, de către INP, a permiselor de conducere. Instituția califică neregulile depistate drept o lipsă totală de responsabilitate din partea colaboratorilor INP faţă de obligaţiunile de serviciu şi acuză conducerea Inspectoratului General al Poliției de faptul că nu exercită un control adecvat asupra activității acestei subdiviziuni.

În urma abaterilor grave stabilite, Procuratura Generală va sesiza Ministerul Afacerilor Interne în vederea înlăturării neregulilor depistate. Totodată, Procuratura a dispus crearea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, Ministerului Afacerilor Interne, ÎS CRIS „Registru" şi Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Tehnică "Intehagro". Grupul ar urma să elaboreze un Regulament care ar condiţiona punerea în aplicare a pedepselor penale şi contravenţionale ce se referă la privarea de dreptul de a conduce mijlocul de transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав