X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dosare penale pentru organizarea curselor ilegale: Anunţul premierului interimar

27 iul. 2015,, 17:49   Societate
4911 0
Герман потребовала наказать виновных в бачойской аварии
Foto: moldpres.md
Premierul interimar, Natalia Gherman, solicită autorităților competente pedepsirea persoanelor vinovate în producerea accidentului de la Băcioi și sporirea siguranței rutiere.

Aceasta a convocat astăzi o ședință de lucru la subiectul acțiunilor interprinse în investigarea accidentului, produs în seara zilei de 25 iulie 2015, la Băcioi. Ministrul de Interne în exercițiu, Oleg Balan, a raportat despre circumstanţele producerii accidentului şi concluziile preliminare ale poliţiei, inclusiv deschiderea cauzelor penale pentru persoanele care se fac vinovate, punctând circumstanţele care ar fi putut provoca accidentul: organizarea curselor ilegale pe un traseu public și nerespectarea regulilor de circulație.

În acest context, Natalia Gherman a cerut să fie realizată o analiză complexă a cauzelor accidentului şi atragerea la răspundere, inclusiv pe cauze penale pe omor, a celor care se fac vinovaţi de tragedie, în special organizatorii aşa-ziselor curse.

Totodată, Natalia Gherman a solicitat implementarea rapidă a acţiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale. Şefa Executivului în exerciţiu a dispus continuarea practicilor "Nopţilor albe" în scopul combaterii conducerii în stare de ebrietate, precum şi patrularea intensă a poliției pe traseele unde se circulă cu viteză și în locurile cu grad sporit de accidente.

Natalia Gherman a solicitat și lansarea unei Campanii naţionale de informare şi prevenire a accidentelor rutiere pentru toţi participanţii la trafic.

De asemenea, Natalia Gherman i-a solicitat ministrului în exercițiu Oleg Balan să asigure examinarea circumstanţelor în care s-a produs incidentul din seara zilei de 24 iulie curent, în care au avut de suferit jurnalişti, reprezentanți ai organelor de drept și pedepsirea celor vinovați.

La finalul ședinței, Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a exprimat sincere condoleanțe familiilor victimelor accidentului de la Băcioi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?