Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Emisarul ONU Staffan de Mistura, în vizită în Siria în efortul de a opri războiul civil

24 iul. 2015,, 13:17   Externe
2153 0

Foto: politico.com

Staffan de Mistura, emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria, se află la Damasc pentru intensificarea eforturilor diplomatice în vederea găsirii unei soluţii politice la conflictul din Siria.

Staffan de Mistura, care a ajuns joi la Damasc, va avea întîlniri cu lideri politici sirieni şi din regiunea Orientului Mijlociu, informează site-ul ziarului Washington Post.

Emisarul Naţiunilor Unite lucrează la o serie de propuneri pe care i le va prezenta secretarului general ONU, Ban Ki-moon, în scopul găsirii unei soluţii politice la conflictul din Siria.

Staffan De Mistura a avut o întrevedere cu ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem, care a explicat că preşedintele Bashar al-Assad susţine eforturile regionale de combatere a "terorismului".

"Eliminarea terorismului este o prioritate fundamentală pentru Siria", a spus Al-Moallem.

Regimul sirian consideră "organizaţii teroriste" toate grupurile militare care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începînd din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 220.000 de morţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?