X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

19 tineri sportivi vor reprezenta Moldova la Festivalul Olimpic de la Tbilisi (VIDEO,FOTO)

21 iul. 2015,, 16:00   Sport
5645 2
На Олимпийском фестивале в Тбилиси Молдову представят 19 спортсменов
Foto: noi.md
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentată echipa olimpică a Republicii Moldova care ne va reprezenta țara la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi 2015, transmite Noi.md.

19 sportivi, alături de 7 antrenori vor participa la festival, la patru probe sportive. Cinci tineri vor evolua la proba de atletism: Emilianov Alexandra, Rotari Svetlana, Andrițchi Alina, Cavcalciuc Cătălina, Oleinic Alexis alături de antrenorii Hranovschi Vadim și Otapenco Vera.

Mihailov Ion, Gabun Constantin, Rudii Vadim, Ceba Nicolai, Olevschi Dumitrița, Rotari Ana – participanții la proba judo, împreună cu antrenorii Neagu Igor, Colin Irina.

La înot ne vor reprezenta: Salcuțan Tatiana, Paponin Evghenii, Cozac Vladimir, antrenor – Karabețki Evgheni. La proba de tenis vor evolua: Donțu Vasile, Vitcov Alexandr, Jolea Nica-Veronica, Stamat Vitalia, însoțiți de antrenorii Iampolschi Vladimir și Semenchin Egor.

Prezent la eveniment, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv(CNOS), Nicolae Juravschi, i-a încurajat pe sportivi și a menționat faptul că „pentru unii din participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European, această competiție poate fi un pas semnificativ în cariera sportivă”.

La rîndul său, vicepreședintele CNOS, Victor Peicov, el fiind și șeful misiunii, a afirmat că pentru festival s-au făcut pregătiri riguroase, s-a depus multă muncă și ore în șir de antrenamente.

„Victor Bivol, Olga Cristea sunt sportivii care au trecut și ei prin această etapă. E un start bun pentru cei din lotul olimpic pentru a ajunge la Jocurile Olimpice din 2016 și 2020” a declarat Nicolae Platac, prim-vicepreședintele CNOS.

Sportivii vin și eu cu așteptări mari de la acest Festival din orașul Tbilisi: „Aș vrea să aduc un loc în cadrul lotului național. La fel mi-aș dori să am succese mari, astfel încît părinții și antrenorii să fie mîndri de mine” a declarat judo-istul Rudii Vadim.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfășura în orașul Tbilisi, Georgia în perioada 27 iulie-1 august. În cadrul acestuia vor concura 3800 de tineri sportivi din 50 de țări.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?