X 
Cutremure stiri: 502

Băncile din Grecia și-au redeschis ușile

20 iul. 2015,, 12:40   Externe
2346 0

Греция открыла банки после трехнедельного перерыва
Foto: rus.delfi.ee

Băncile din Grecia și-au redeschis astăzi ușile, după trei săptămâni de activitate paralizată. Conform agerpress, limita maximă a fondurilor care pot fi retrase zilnic de la bancomat este fixată la 420 de euro, în loc de 60 de euro pe zi, care era până în prezent, această decizie a fost luată pentru a evita cozile zilnice la bancomate.

Redeschiderea băncilor grecești a fost posibilă în conformitate cu un decret publicat sâmbătă de guvernul elen, modificat în urma demisiei unor miniștri. Pe lângă aceasta, simultan TVA-ul crește de la 13 la 23% pentru produsele alimentare procesate și restaurante, dar și pentru călătoriile cu taxiul. În schimb, pentru serviciile hoteliere TVA-ul rămâne la 13% și este scăzut la 6% pentru medicamente, cărți și bilete la spectacole.

Respectiva majorare a fost votată miercuri de către parlamentul grec în conformitate cu angajamentele asumate de liderii greci la summitul european de la Bruxelles. În schimb, partenerii europeni au promis Greciei un nou plan de ajutor, cel de-al treilea de care Grecia a beneficiat după 2010.

Pe lângă aceasta, tot astăzi, autoritățile de la Atena vor primi împrumut în valoare de 7 miliarde de euro, bani care urmează a fi utilizați pentru întoarcerea unei datorii de 4,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană, precum și pentru arierate de aproximativ două miliarde de euro către Fondul Monetar Internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав