X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Avionul Solar Impulse II își suspendă călătoria în jurul lumii pînă în 2016

16 iul. 2015,, 01:00   Externe
2638 0

Foto: metronews.ru

Călătoria în jurul lumii efectuată de un avion alimentat exclusiv cu energie solară este suspendată, din motive tehnice, până în primăvara anului 2016, a anunțat echipa elvețiană care a realizat și implementează acest proiect, transmit agențiile internaționale de presă. Repararea bateriilor aparatului Solar Impulse II, deteriorate în cursul deplasării din Japonia spre Hawaii, va dura mai multe luni și se va efectua în acest stat american în care aeronava a aterizat la 3 iulie, după un zbor de cinci zile deasupra Pacificului, cea mai lungă etapă parcursă până în prezent.

'Repararea daunelor ireversibile ale unor părți din baterii va necesita mai multe luni. În paralel, echipa de ingineri va studia mai multe variante pentru a optimiza procesele de răcire și de încălzire pentru curse foarte lungi', a informat, pe pagina sa de internet, echipa care operează avionul.

După încheierea reparațiilor, se vor efectua mai multe zboruri de testare și apoi, cel mai probabil în aprilie 2016, Solar Impulse II își va continua înconjurul globului, plecând către coasta de vest a SUA. După aceea, când condițiile meteorologice vor fi favorabile, va traversa teritoriul american, va zbura peste Oceanul Atlantic și se va întoarce la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, locul în care a debutat epopeea sa, la 9 martie 2015.

Realizatorii avionului care se alimentează cu ajutorul a peste 17.000 de celule solare și-au propus să înregistreze un record istoric: parcurgerea a 35.000 de kilometri fără a apela la combustibili în vederea conștientizării asupra avantajelor folosirii energiilor curate.

Chiar și până în prezent, autorii acestui proiect extraordinar — inginerii elvețieni Andre Borschberg și Bertrand Piccard — se pot mândri cu două recorduri, ambele înregistrate în drumul din Japonia până în Hawaii. Astfel, cei 8.253 de kilometri ai zborului peste Pacific au reprezentat cea mai mare distanță parcursă de un avion propulsat cu energie solară, și, totodată, l-au consacrat pe Andre Borschberg, de 62 de ani, în istoria aviației pentru cel mai lung zbor în solitar. Precedentul record data din 2006, când Steve Fossett a zburat singur timp de 76 de ore și 45 de minute, adică puțin peste 3 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав