Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Volnițchi: Pot scrie doar ceea ce simt

10 iul. 2015,, 15:30   Societate
2458 0
Волницкий: Я могу писать только то, что чувствую
Foto: tribuna.md
Ziaristul, scriitorul și expertul politic Igor Volnițchi și-a lansat încă două volume de carte. Lansarea a avut loc în incinta Bibliotecii Științifice Centrale „Andrei Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei, informează NOI.md.

Igor Volnițchi aduce în fața publicului cea de-a doua ediție a volumului „Istoria partidelor” și o culegere de povestiri „Prizonierii Amurgului”.

Solicitat de NOI.md, autorul a menționat faptul că „Prizonierii Amurgului” conține trei povestiri de factură psihologică: „Blestemul”, „Liniște! Copilul doarme!” și „Ziua a treisprezecea”, iar cea de-a doua carte relatează istoria partidelor din 1991 pînă în 2014.

„Prima ediție a apărut în anul 2010. Ediția a doua am realizat-o mai mult la solicitarea studenților, ziariștilor și politicienilor. În cea de-a doua ediție, pe lîngă partidele a căror activitate a fost descrisă în prima ediție, veți găsi date noi despre activitatea a 16 formațiuni politice noi, care au apărut în Republica Moldova din 2010”, a precizat Igor Volnițchi.

Referitor la cartea „Prizonierii Amurgului”, care este scrisă, ca și precedentele volume artistice ale autorului, într-un stil mai sumbru, acesta a declarat: „Eu pot scrie doar ceea ce simt! Din păcate, pînă la această etapă m-am regăsit doar pe această filieră. Dacă aș putea scrie altfel, probabil aș face-o, însă, din păcate sau din fericire, doar așa pot scrie”.

La rîndul său, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menționat că Igor Volnițchi și-a găsit formula proprie. „Scrie o proză analitică, filosofică, o proză de analiză psihologică, alternînd în creația sa realitățile social-istorice cu trăirea metafizică, cu reflecția filosofică. Igor dă dovadă de pricepere, de constructor, arhitect epic. Este un scriitor care merită citit”, a remarcat Arcadie Suceveanu.

În opinia analistului Anatol Țăranu, „Igor Volnițchi a făcut un lucru extrem de important. De fapt a bătut în cuie reperele unei investigații istorice privind viața politică din Republica Moldova. Felicitări pentru scriitor! Este o lucrare extrem de interesantă, dar și valoroasă”.

Igor Volnițchi s-a născut la 10 iunie 1977 în satul Bădiceni, raionul Soroca. A studiat jurnalismul și științele comunicării la Universitatea de Stat din Moldova. A lucrat la mai multe publicații periodice, iar în octombrie 2009 a devenit consilier principal de stat, purtător de cuvînt al prim-ministrului Republicii Moldova, funcție pe care a deținut-o pînă în 2013.

„Istoria partidelor din republica Moldova” este prima lui carte care a apărut în 2010. A doua carte a fost romanul „Călăul e nevinovat” (2013), iar a treia – „Învață-mă să mor” – în 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?