Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

„Partidul Nostru” intenţionează să ceară recalcularea voturilor la Edineţ

30 iun. 2015,, 10:20   Politică
4621 4
"Наша партия" намерена требовать пересчета голосов в Единцах
Foto: omg.md
"Partidul Nostru" intenţionează să ceară recalcularea voturilor la Edineţ, precum şi declararea drept nule a rezultatelor alegerilor din oraşul Tvardiţa, raionul Taraclia.

Potrivit agenţiei "Infotag", liderul partidului, Renato Usatîi, a spus luni, într-o conferinţă de presă, că "la Edineţ datele candidatul lor şi cele ale contracandidatului variază de la 1 la 13 voturi, modificările au fost făcute cu markerul, ceea ce este inadmisibil chiar şi pentru democraţia moldovenească".

Politicianul nu a exclus că "vor fi alegeri repetate".

"Iar la Tvardiţa candidatul nostru a fost inclus în listă în ultimul moment şi el pe parcursul a două săptămîni nu a avut posibilitatea să desfăşoare campania electorală", a explicat Usatîi.

El regretă că "la Chişinău a cîştigat nu profesionalismul, ci speculaţiile din geopolitică".

"Dacă eu aş fi fost la Chişinău, Greceanîi ar fi cîştigat cu o diferenţă considerabilă, dar, în pofida rezultatelor, dacă în capitală vor apărea probleme, toţi să fie siguri că primarul de Bălţi va participa activ la rezolvarea acestora", a spus primarul ales al municipiului Bălţi.

Întrebat de jurnalişti cum a reuşit partidul său să cîştige în 12 oraşe şi 32 de sate din 47, unde au candidat reprezentanţii săi, Usatîi a răspuns că "Partidul Nostru" are electorat divers, atunci cînd restul au electorat sau doar de stînga, sau doar de dreapta".

El a menţionat că "în pofida victoriei în multe localităţi, partidul va desfăşura o anchetă internă şi, cel mai probabil, unii membri în curînd vor pleca". Potrivit lui, "în curînd va fi înregistrat fondul de caritate al lui Renato Usatîi şi un fond investiţional, pentru a acorda ajutor tuturor celor ce au nevoie, precum şi pentru a realiza multe proiecte".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?