Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

CS al FR: Polonia și România devin potentiale ţinte pentru Rusia

24 iun. 2015,, 17:20   Externe
4222 11

Foto: newsmoldova.md

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate (CS) din Federaţia Rusă, Evgheni Lukianov, a declarat, miercuri, că elementele scutului de apărare antirachetă amplasate în Polonia și România sunt o potențială amenințare pentru Rusia, transmite etransmedia.ro cu referire la Interfax.

"Amplasarea de elemente ale scutului antirachetă, a lansatoarelor de rachete, care, de fapt, vizează forțele noastre nucleare strategice, este o problemă pentru ei (români şi polonezi, n.red). Acestea (Polonia şi România) devin în mod automat ţintele noastre" - a afirmat Lukianov.

"Dacă le place să fie ţinte, din cauza sistemelor de armament ale SUA, aceasta este alegerea lor" - a mai spus Lukianov.

"Logica unui conflict este că nimeni nu are de câştigat, iar cineva se află la mijloc. Prin urmare, acestea (România şi Polonia, n.red) se pot afla la mijloc. Dacă (România şi Polonia, n.red) înțeleg şi acceptă poziția respectivă, dacă ea este conformă angajamentelor în calitate de aliati, eu nu pot comenta acest lucru" - a mai afirmat Lukianov.

Secretarul american al apararii, Ash Carter, a anunţat, marţi, că SUA vor pre-poziţiona tancuri, artilerie şi alte echipamente militare în şase state din Estul Europei. Potrivit oficialului american, România, Polonia, Bulgaria, Estonia, Lituania şi Letonia şi-au dat acordul să găzduiască echipament militar american.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?