X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

ONG-urile cer anularea rezultatelor concursului de alegere a preşedintelui „Teleradio-Moldova”

24 iun. 2015,, 11:30   Societate
2113 0

Foto: sindicate.md

Organizaţii nonguvernamentale în domeniul mass-media au propus trei etape de evaluare a dosarelor candidaţilor la funcţia de preşedinte al companiei "Teleradio-Moldova" şi solicită desfăşurarea turului doi al concursului, considerînd că prima selectare a fost viciată.

Potrivit agenţiei "Infotag", directorul Centrului de Jurnalism Independent, Nadine Gogu, a spus marţi într-o conferinţă de presă că regulamentul privind desemnarea preşedintelui trebuie să fie măsurabil, exact şi credibil, iar actualul este prea general.

"Trebuie să existe un mecanism clar de evaluare a dosarelor bazat pe trei etape. În primul rînd trebuie evaluat proiectul de intenţie, ulterior CV-ul şi interviul. Structura proiectului trebuie să fie concretă, complexă, fezabilă şi să conţină o serie de criterii", a spus ea.

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, a menţionat că membrii Consiliului de Observatori (CO) al "Teleradio-Moldova" "au mimat un exerciţiu democratic de alegere într-o funcţie importantă, de care depinde, în bună parte, calitatea produselor mediatice oferite de TRM şi plătite de contribuabili".

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Electronice, Ion Bunduchi, a prezentat recomandări la adresa Consiliului de Observatori.

"Noi recomandăm să fie anulate rezultatele concursului din 4-5 iunie 2015 pentru funcţia de preşedinte al "Teleradio-Moldova", de completat cu criterii clare de evaluare a dosarelor regulamentul ad-hoc cu privire la concursul pentru funcţia de preşedinte şi director şi să fie anunţat un nou concurs, numai după completarea regulamentului", a spus el.

După cum a relatat anterior "Infotag", pe 4 iunie, cu majoritatea voturilor membrilor CO "Teleradio-Moldova", din cinci candidaţi, a fost ales noul preşedinte al companiei publice, este vorba de directorul de programe al Companiei "CTC Media" de la Moscova, Olga Bordeianu. Olga Bordeianu are 36 de ani. A lucrat în calitate de crainic la "Russkoie radio", director de programe la Compania "Teledixi", iar din anul 2013 – activează la compania moscovită "СТС Media".

Funcţia de preşedinte al Companiei "Teleradio-Moldova" era vacantă din decembrie 2014, cînd a plecat Constantin Marin.

Pe 5 iunie a fost desfăşurat concursul şi pentru funcţia vacantă de director al postului naţional de radio, la care au candidat şase specialişti. Totuşi nu a fost ales un cîştigător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?