X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Astăzi istorici din întreaga țară își sărbătoresc ziua profesională

18 iun. 2015,, 16:00   Societate
2733 0

Astăzi istorici din întreaga țară își sărbătoresc ziua profesională
Foto : comestible.ru

Astăzi, istoricii din întreaga marchează ziua lor profesională. Cu această ocazie, Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei a organizat o manifestare la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, informează NOI.md.

„Ziua profesională a istoricului” – sub acest generic s-a desfășurat șirul de activități dedicate istoricilor. Cu mesaje de felicitări au fost prezenți oficialități, invitați speciali. În programul artistic au fost incluse momente muzicale din partea ansamblului de naiști de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, elevilor de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău.

În scopul susținerii și promovării științelor istorice, cultivării culturii istorice și consolidării educației civice, Guvernul Republicii Moldova, în ședința din 10 iunie 2011, a adoptat hotărîrea „Cu privire la instituirea sărbătorii profesionale «Ziua istoricului»”. Aceasta este consemnată anual, la 18 iunie.

Instituirea acestei sărbători este o recunoștință publică a contribuției breslei istoricilor la procesul de revenire la valorile autentice naționale și general-umane, este un gest de apreciere înaltă din partea statului a eforturilor depuse de comunitatea istoricilor din republică pentru promovarea adevărului științific și valorilor democratice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?