X 
Cutremure stiri: 502

La Odesa au fost reținuți membrii organizației "Rada Populară a Basarabiei"

17 iun. 2015,, 15:20   Externe
7429 7

Foto: infobiz.md

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a reţinut noi membri şi lideri ai mişcării separatiste "Rada Populară a Basarabiei". Într-un comunicat emis de instituţia ucraineană se spune că operaţiunea a avut loc la Odesa şi astfel a fost blocat orice contact cu un coordonator al grupării, aflat la Moscova, scrie korrespondent.net.

Acest coordonator despre care vorbeşte Kievul este un cetăţean al Federaţiei Ruse şi un fost şef al unei direcţii din cadrul "ministerului securităţii de stat" din regiunea transnistreană, aflat actualmente la Moscova.

Angajaţii SBU au mai descins în cinci locaţii unde au reţinut persoane cu spirit separatist, care aveau responsabilitatea pentru comunicare în cadrul grupului.

Una dintre ele este un cetăţean al Ucrainei, care potrivit celor expuse, trebuia să se autoproclame lider al "Republicii Naţionale a Basarabiei", după care să dispară pentru ca serviciile speciale ucrainene să fie acuzate de dezinformare.

Iar în timpul percheziţiilor la domiciliile celor reţinuţi au fost găsite calculatoare şi dispozitive de stocare a informaţiei. În ele se aflau: "Constituţia aşa-zisei Republici", "Manifestul Radei populare a Basarabiei", peste 500 de exemplare a ziarului "Novorossia", bonuri de plată şi carduri bancare, etc.

Toţi vinovaţii sînt cercetaţi penal pentru uzurparea teritorială a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав