X 
Cutremure stiri: 502

Guvernul a simplificat procedura de efectuare a operaţiunilor de export cu UE

17 iun. 2015,, 10:00   Economie
2918 0
Правительство упростило процедуру экспорта в Евросоюз
Foto: tiras.ru
Guvernul a aprobat marţi Regulamentul privind procedura de eliberare şi retragere a certificatului de exportator aprobat, ajustîndu-l la Codul vamal, relatează agenția Infotag.

Documentul prevede simplificarea procedurii de confirmare a originii mărfurilor autohtone. Proiectul este parte a obligaţiunilor asumate de Republica Moldova la semnarea Acordului de asociere cu UE. Conform modificărilor, la operaţiunile de exportare în UE în regim preferenţial nu se aplică taxe vamale.

Astfel, agenţii economici care vor obţine statut de exportator aprobat vor beneficia de dreptul de a confirma originea preferenţială a mărfurilor pe propria răspundere. Conform prevederilor propuse, exportatorii aprobaţi nu vor mai solicita instituţiei vamale eliberarea certificatului de origine a mărfurilor, dar o vor confirma de sine stătător, astfel reducînd considerabil costurile şi timpul necesar confirmării originii mărfurilor.

De asemenea, Guvernul a aprobat prevederea conform căreia lista instituţiilor care vor avea obligaţia să prezinte Serviciului Vamal informaţia necesară pentru analiza de risc în domeniul vamal va fi completată cu companiile aeriene şi Calea Ferată; companiile poştale; Camera Înregistrării de Stat; Î.S."Cadastru"; fisc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав