X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sute de localităţi din țară vor beneficia de fonduri pentru reparaţia drumurilor intravilane

11 iun. 2015,, 08:45   Societate
2332 0

Foto: frocus.net

Programul de reparaţie a drumurilor din intravilanul localităţilor va fi continuat. În acest sens, Guvernul a aprobat o serie de modificări la Fondul rutier pentru anul 2015, informează NOI.md.

Astfel, pentru lucrările de reparaţie a drumurilor de acces la instituţiile de menire socială din sate şi oraşe, au fost alocați 452 de milioane de lei. În document se menționează că, după consultările cu administraţiile publice locale, a fost elaborată lista cu 707 obiective care vor beneficia de reparaţie.

„Prioritate va fi acordată drumurilor de acces spre școli, centre medicale și alte obiecte sociale”, a precizat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Fondul rutier pentru anul 2015 este de 1,5 miliarde de lei, în creştere cu 159,5 milioane de lei faţă de anul trecut. Fondul rutier este utilizat pentru finanţarea întreţinerii, reparaţiei şi reconstrucţiei drumurilor publice naţionale şi locale, administrării și proiectării drumurilor, dar şi pentru procurarea utilajului necesar întreținerii drumurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?