Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Majoritatea locuitorilor Moldovei sînt împotriva aderării la NATO

5 iun. 2015,, 16:45   Societate
1996 4
Большинство жителей Молдовы - против вступления в НАТО
Foto: novostipmr.com
Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea Moldovei la NATO, 34% ar vota împotrivă, 29% - pentru, iar 14% - nu ar participa la vot. Acestea sînt datele sondajului sociologic "Opţiunile sociopolitice și economice ale cetăţenilor Republicii Moldova în preajma alegerilor locale din 2015", prezentat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

Directorul Centrului de Analiză Politică, Nicolae Bodean, a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "39% dintre respondenţi pledează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, iar 42% - la Uniunea Economică Euroasiatică".

Preşedintele Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din Moldova, Victor Mocanu, a menţionat că "asemenea rezultate sînt condiţionate de faptul că mulţi cetăţeni ai Moldovei au rude la muncă în Rusia şi ei consideră că Moldovei îi va fi mai bine în UEEA".

"De asemenea, răspunsurile au fost influenţate şi de evenimentele din Ucraina", consideră expertul.

Totodată, doar 25% dintre cei intervievaţi au spus că relaţiile cu Rusia sînt bune, 79% dintre respondenţi consideră că Moldova are relaţii bune cu România, 71% - cu UE, 70% - cu SUA, 67% - cu Ucraina.

Sondajul a fost desfăşurat în perioada 20-30 mai pe un eşantion de 1593 de locuitori ai Chişinăului. Marja de eroare este de ± 2,8%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?