X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Georgia: Rusia este pregătită să atace vecinii săi

20 mai. 2015,, 12:50   Externe
3023 9

Foto: infobiz.md

Președintele Georgiei Giorgi Margvelashvili consideră că Rusia, ca nimeni altulîn lume, este pregătită pentru un război deschis împotriva țărilor care au făcut parte din URSS.

În opinia sa, acest lucru este confirmat de agresiune militară rusă împotriva țării sale în 2008 și războiul actual în Ucraina, scrie Gazeta Wyborcza, citată de zn.ua.

Președintele georgian este convins că jumătate din continentul eurasiatic trăiește cu frică permanentă din cauză că "Rusia este pregătită să introducă prima tancuri pe teritoriul altcuiva".

În opinia lui Margvelashvili, rușii întotdeauna își rezolvă problemele cu ajutorul "rafalelor de Kalașnikov". Și nu contează dacă este vorba despre problemele lor interne sau instabilitatea vecinilor suverani.

El a reamintit că armata rusă a invadat Georgia, în 2008, lipsind Tbilisi de controlul a peste 20% din teritoriul georgian, și anume Abhazia și Osetia de Sud.

Potrivit acestuia, scenariul de înstrăinare a unei părți a țării Rusia l-a repetat în 2014, în Crimeea, și apoi a mers mai departe și a dezlănțuit războiul în Donbas. Astfel, Margvelashvili se teme că fără rezistența Occidentului, Moscova ar putea îndrăzni să facă același lucru cu alte țări care au frontiere comune cu Federația Rusă.

"Sper într-un răspuns mai puternic și mai hotărît al Occidentului. Și că acest comportament inacceptabil va fi, de asemenea, considerat inadmisibil după încheierea războiului din estul Ucrainei", - a declarat președintele Georgiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?