X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Regimul de Rachete Anteaeriene la 23 de ani

16 mai. 2015,, 16:30   Societate
4335 4

Foto : trm.md

La 16 mai, într-un eveniment festiv, Regimentul de Rachete Antiaeriene a marcat 23 de ani de la formare. La eveniment a participat conducerea Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale, veterani, militari în termen și prin contract ai unității.

Prezent la ceremonia prijeluită de ziua unității, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a declarat că Regimentul de Rachete Antiaerienea avut o contribuție esențială la formarea, dezvoltarea și modernizarea Armatei Naționale, fiind unitatea care are misiunea de a supraveghea și apăra spațiul aerian al Republicii Moldova.

Totodată, Viorel Cibotaru a apreciat prestaţia bună a militarilor şi veteranilor rachetişti implicaţi activ în procesul de restabilire a tehnicii militare, dar şi în cadrul misiunilor interne şi externe, la care aceştia participă de peste 20 de ani.

La rîndul său, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a menţionat că, în cadrul recentului exerciţiu „Scutul Nordic” desfăşurat la Bălţi, precum şi în cadrul altor aplicaţii şi trageri de instrucţie, militarii Regimentului au demonstrat pregătire şi professionalism în îndeplinirea misiunilor stabilite de superiori.

Evenimentul a cuprins exerciţii de luptă corp la corp, expoziţii de tehnică din dotarea unităţii şi un program artistic.

Regimentul de Rachete Antiaeriene „Dimitrie Cantemir” a fost creat în mai 1992.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?