X 
Cutremure stiri: 502

Măsuri speciale de securitate, sâmbătă, la Chișinău

16 mai. 2015,, 10:40   Societate
2911 1

Măsuri speciale de securitate, sâmbătă, la Chișinău
Foto : penoramio.com

Ministrul și viceministrul de Interne, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, șefii direcțiilor MAI, dar și reprezentanți ai procuraturii Generale s-au întrunit ieri într-o ședință specială, unde au stabilit aplicarea unor măsuri sporite de securitate pentru sâmbătă, 16 mai, când la Chișinău este anunțat un miting al susținătorilor unirii cu România.

Este vorba despre manifestația organizată în Piața Marii Adunări Naționale de Platforma „Acțiunea 2012”, liderul căreia, George Simion a fost expulzat acum două zile, pe 13 mai, din Republica Moldova. În acest fel, membrii acestei organizații vor să marcheze cei peste 200 de ani care se împlinesc de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia țaristă.

Potrivit unor surse avizate din cadrul Ministerului de Interne, în ședința de ieri, conducătorii instituțiilor de menținere a ordinii publice și procurorii au dat indicații tuturor inspectoratelor de poliție din Republica Moldova să monitorizeze cu maximă atenție transportul care se va deplasa spre Chișinău pe data de 16 mai. Astfel, pe toate drumurile de acces spre Chișinău vor fi amplasate așa-zise filtre formate din echipaje ale poliției, cu scopul de a-i împiedica pe manifestanții din provincie să ajungă în Capitală.

De asemenea, în stare de alertă va fi plasat întreg efectivul forțelor de menținere a ordinii publice din subordinea Ministerului de Interne, inclusiv subdiviziunile cu misiuni speciale, au precizat sursele noastre.

Atât ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, cât și șeful Secției conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Serviciului Vamal și Ministerului Afacerilor Interne din cadrul Procuraturii Generale, Viorel Morari, neagă că la această ședință s-a discutat despre manifestația din 16 mai .

Solicitat de Deschide.MD, Oleg Balan ne-a declarat că ședința ar fi fost convocată pentru a discuta problema criminalității, lucru pe care ni l-a spus și Viorel Morari. Acesta ne-a declarat că participarea procurorilor la astfel de ședințe este o practică obișnuită.

Vom aminti că, tot ieri, premierul Chiril Gaburici i-a convocat de urgență pe ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, şi șeful Serviciului Informații şi Securitate, Mihai Balan, pentru un raport pe marginea expulzării lui George Simion. Gaburici s-a declarat în necunoștință de cauză cu privire la expulzarea liderului Platformei „Acțiunea 2012” și a cerut ca asemenea decizii să fie coordonate pe viitor cu el, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав