X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Șeful diplomației iraniene afirmă că un acord nuclear cu marile puteri este 'foarte probabil'

16 mai. 2015,, 01:00   Externe
3356 1

Foto: agerpres.ro

Șeful diplomației iraniene afirmă că un acord nuclear cu marile puteri este 'foarte probabil' Șeful diplomației iraniene afirmă că un acord nuclear cu marile puteri este 'foarte probabil' Iranul este optimist că poate încheia un acord nuclear definitiv cu marile puteri, a declarat ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-un interviu publicat vineri de revista germană Der Spiegel, relatează Reuters. 'Un acord este foarte probabil — cu condiția ca partenerii noștri de negocieri să dorească acest lucru', a mai spus Mohammad Javad Zarif.

Iranul, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China au ajuns la un acord-cadru la 2 aprilie în Lausanne, Elveția. Ele au termen limită pînă la 30 iunie pentru a ajunge la un acord definitiv. Totodată, Zarif a criticat Arabia Saudită, care și-a exprimat îngrijorarea că un acord nuclear ar putea încuraja Iranul și i-ar putea pune în pericol securitatea.

'Unii oameni din regiune au intrat în mod evident în panică', a declarat el, adăugînd că nu există niciun motiv pentru acest lucru. 'Noi nu dorim să dominăm regiunea. Suntem multumiți de mărimea teritoriului nostru și de poziția noastră geografică', a mai spus șeful diplomației iraniene pentru revista germană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?